Princess Isatu Hassan Bangura | NTGent
Img 9516 Druk C Michiel Devijver

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) studeerde af als performer aan de Toneelacademie in Maastricht en combineert sindsdien als multidisciplinair artiest technieken uit verschillende kunstvormen: performance, muziek en film.

Ze speelde bij het Nationaal Theater en NTGent en creëerde verschillende soloperformances. Vaak worden die omschreven als ‘rijk aan beelden en kleuren’, soms als radicaal. Ze vindt inspiratie in herinneringen uit haar verleden en in de mix van haar West-Afrikaanse afkomst met haar huidige kennis van de Westerse wereld. Haar werk weerspiegelt haar religieuze en spirituele achtergrond. Ze neemt vaak de rol aan van storyteller, terwijl het publiek de rol van getuige aanneemt. Haar fysieke aanwezigheid op het theater wil de oer-essentie van de mens aanraken.

“Ik ben als maker en performer iemand die graag grenzen opzoekt en uitdaagt. Ik zoek graag dat wat er nog niet is en dat wat niet te begrijpen valt. Theater gaat voor mij over ‘beleven’, een eerlijke ervaring, tussen mezelf en het publiek. Theater daagt mijn gedachten, mijn geest en mijn perceptie van de wereld uit. Het dwingt me om verder te kijken dan het zwart-wit-narratief en de grijze gebieden van het leven zelf te vinden.”

Sinds het seizoen '21-'22 maakte ze deel uit van het Globaal Ensemble van NTGent. Ze is lid van de cast van de productie Grief & Beauty (regie: Milo Rau). In het seizoen ‘22-‘23 maakt ze met Great Apes of the West Coast een solovoorstelling bij NTGent.

- update maart 2022

Princess Isatu Hassan Bangura

"Ik zoek graag wat er nog niet is en wat niet te begrijpen valt"

VOORBIJE PRODUCTIES

Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid