Serdi Faki Alici | NTGent
Dis Serdi 1 Min

Serdi Faki Alici (°1988, Gent) is vooral bekend als muzikant en beatboxer. Maar ook in het theater is hij al lang geen onbekende meer. Hij zette er zijn eerste stappen via de jongerenwerking van Union Suspecte en speelde mee in Legal Illegal en Carnival Of Guilt. Hij was ook te zien in Bezette Stad, een hedendaagse bewerking van Paul van Ostaijen's gelijknamige dichtbundel (KVS) en was als maker betrokken bij Woyzeck Serdi Faki, waarin hij de hoofdrol vertolkte. Na de residentie van TransfoCollect in ARSENAAL/LAZARUS speelde hij ook in de voorstelling JUST=.

In het seizoen 2021-2022 was Serdi betrokken bij de NTGent-voorstelling Dissident, als coach van de jonge spelers en co-creator. In het voorjaar van 2023 speelde Serdi een prominente rol in de Canvas-reeks Zonder Afspraak. In de zomer van 2023 gaat de NTGent-productie SERDI in première op Theater Aan Zee, een solovoorstelling waarin Serdi terugkijkt op zijn eigen leven. Serdi maakt ook deel uit van de vast van Holly, de film van Fien Troch die bekroond werd in Cannes en in oktober 2023 Film Fest Gent opende.

foto: Isaac Van Weyenberg 

Serdi Faki Alici

Tot het aan de binnenkant blijft plakken Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst Alleen de mens kan fantaseren