2019 - 2020 | NTGent

ARCHIEF - 2019 - 2020

Here Beeld2 Web

her(e)

Leven als zwarte vrouw in een witte wereld, dat is altijd hyperzichtbaar zijn en tegelijkertijd haast onzichtbaar. Dat is opgroeien met veel meer ramen dan spiegels.
Phile Deprez5022

De staat van de schoonheid

Wat is de staat van schoonheid vandaag? Wat is de functie van schoonheid? Is schoonheid universeel, individueel of maatschappelijk? Gaat schoonheid over louter vorm of is er ook een politieke dimensie? Mogen we ons bedienen van elk beeld omwille van esthetiek of effect? Of zijn er morele grenzen aan wat je kan laten zien en hoe?
Monstertruck Maratsade Gp Print 3899 Kopie 1

Marat/Sade

Een spel in een spel dat de machtsverhoudingen in het theater en een gesloten instelling onder spanning zet.
Familie Bijgeknipt Web C Michiel Devijver

Familie

In 2007 hing een voltallig gezin zich op in Calais: de ouders en hun twee kinderen. Een motief werd nooit gevonden. Op de afscheidsbrief stond: “We hebben het verkloot, sorry."
Wieisbang 04

Wie is bang

Els Dottermans en Han Kerckhoffs, ook in het echte leven een stel, spelen een oud acteurskoppel dat na jaren de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en het vak. Een briljant stuk van auteur Tom Lanoye.
Eindkeuze Anatomievanpijn001 Cropweb

Anatomie van pijn

Het verleden doet pijn. Het heden doet pijn. En er is eigenlijk geen verandering. Of is pijn de voorbode van verandering?
Hdt Ii 2 Web

Histoire(s) du Théâtre II

De wereldbefaamde Congolese choreograaf en regisseur Faustin Linyekula over een sleutelmoment in de geschiedenis van de Congolese dans.
Alleen de mens kan fantaseren Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid