Imgl4163 Druk C Michiel Devijver

Farbod Fathinejadfard (°1990, Shiraz) is een Brusselse theatermaker/speler, acteur, beeldende kunstenaar en scenograaf. Na zijn opleiding theater regie aan het RITCS werd hij in 2015 lid van het Brusselse collectief, Transfo collect. In 2018 debuteerde hij met Shiraz, tell me about the revolution? op Batard Festival en Theater Aan Zee.

Fathinejadfard werkte als acteur in Capsaicin (2016), If there were not any blacks you'd have to invent them (2017) en De bevrijding van het edelhert (2020/21). Fathinejadfard is nauw betrokken bij Bezet La Monnaie occupée, een situationistische beweging die het licht zag in tijden van de COVID-crisis.

Momenteel werkt Fathinejadfard samen met andere theatermakers aan hun NTGent productie UBERMENS. Over de impact van maaltijdkoeriers en bezorgdiensten als Ubereats, Deliveroo. Later in het jaar 2024 werkt hij mee aan het ALL GREEKS festival van NTGent. In het seizoen 2024/25 zal Fathinejadfard te zien zijn als acteur/speler voor een productie van DEHOE, De geselecteerden.

Farbod Fathinejadfard