Lien Wildemeersch Web

Lien Wildemeersch (°1983, Ieper) studeerde eerst Germaanse Talen en behaalde daarnaast ook een certificaat in de Wijsbegeerte en een diploma in de Lerarenopleiding. Daarna studeerde ze Toneel aan het Conservatorium Gent (nu KASK), waar ze afstudeerde met grote onderscheiding. Haar afstudeervoorstelling Manson/Mensen werd geselecteerd voor het ITs Festival in Amsterdam en voor haar vertolking kreeg ze de Kemn-A-ward als veelbelovend acteertalent. 

Na haar afstuderen ging ze meteen aan de slag bij NTGent. Daar speelde ze mee in "Kasimir en Karoline", "Underground", "Aïda", "Opening night", "Ginds tussen de netels", "Candide", "Kinderen van de zon", "De bittere tranen van Petra von Kant", "Kleine Eyolf", "Platonov", "Parsifal", "Hotel Malaria", "Elektra", "4.48 Psychosis", "De kersentuin", "Platform", "Urban Prayers", "To name herstory" en "Menuet". Ze werkte er samen met regisseurs Luk Perceval, Susanne Kennedy, Ivo Van Hove, Michel Schröder, Johan Simons, Peter Verhelst, Wim Opbrouck, Julie Van den Berghe, Marijke Pinoy, Jan Steen, Florian Fischer, Yahya Terryn en Liliane Brakema.
Daarnaast is ze te zien in enkele films (o.a. Retrospekt en Nocturne) en televisieseries. 
Dit seizoen zal ze bij NTGent in de hernemingen van Menuet en van de Engelstalige monoloog 4.48 Psychosis. Lien is ook muzikante; ze speelt onder andere piano, cello, harp en accordeon.

- update augustus 2018

Lien Wildemeersch

LOPENDE VOORSTELLINGEN

VOORBIJE PRODUCTIES