289A477Db0Fa108A3Da897978Afb3Ad7

YUNI MAHIEU (°1988) behaalde een masterdiploma in de Audiovisuele Kunsten aan LUCA School of Arts te Brussel (2014). Daarna werkte ze mee aan een tal van filmproducties, theatervoorstellingen en performances. Van 2014 tot 2021 was ze werkzaam in het theatercollectief K.A.K. Met dit collectief maakte ze verschillende voorstellingen op locatie. Zo maakten ze onder andere Life Death & Television, een voorstelling in de oude Sonar Tv-studio’s over televisie en hoe die ons wereldbeeld heeft bepaald. Naast deze collectieve praktijk en andere korte samenwerkingsverbanden, bouwt Mahieu ook verder aan een individueel artistiek parcours, waarbij ze steeds de grens opzoekt tussen de fictie en de realiteit.

Door de ontwikkelingsbeurs van VGC en met de ondersteuning van VO realiseerde Mahieu $$$ LIQUID LOVE $$$. Ze werd hiermee geselecteerd voor de groepstentoonstelling in Maison des Arts te Brussel.

Met haar kortfilm Venndiagram  werd Mahieu geselecteerd voor het Officiële Filmfestival Cannes voor de Short Film Corner. Haar afstudeer project was een langere film AFTER  waarmee ze werd geselecteerd voor het F.I.R.S.T. International Filmfestival Xining (China) en Festival international Signes de Nuit (Frankrijk, Parijs) De film werd vertoond in de Beursschouwburg Brussel, Galleries cinema Brussel, filmhuis Klappij Antwerpen. Met haar kortfilm Comment Quiter ce qu’on aime  werd ze geselecteerd voor het Officiële Filmfestival Oostende, Go Short Nijmegem en won ze op het M2Live Maastricht filmfestival de aanmoedigingsprijs.

Yuni Mahieu