Scholen & Groepen

Ontdek hieronder ons aanbod voor groepen en scholen. Voor meer informatie of om te boeken, mail je naar publiekswerking@ntgent.be.

KOOP TICKETS MET KORTING

Vanaf 20 personen kom je met een groep en profiteer je van onze reductietarieven. Reserveren doe je via publiekswerking@ntgent.be.

Scholen zijn steeds welkom op de avondvoorstellingen. Download het intekenformulier hieronder en stuur het naar publiekswerking@ntgent.be.
- Geen minimum of maximum aantal tickets.
- Een ticket kost 14 euro.
- Per 15 tickets krijgt een begeleider een gratis ticket bovenop het gereserveerde aantal.

Met dynamoOPWEG kan elke school gratis met De Lijn naar culturele bestemmingen. Dit met maximum 30 personen per rit. Meer info hier.

DE VOORSTELLING 'SERDI' KOMT GRAAG NAAR JE SCHOOL 

Geen technische benodigdheden, geen theaterzaal,… Enkel Serdi Faki Alici en zijn verhaal. Meer info over deze voorstelling vind je op de productiepagina.

- Anderhalf uur (voorstelling én nagesprek)
- Max. 3 voorstellingen per schooldag
- Max. 50 leerlingen per voorstelling
- 5 euro per leerling
- Speeldata mogelijk in oktober/november 2023 (o.v.)

SPIEGELPROJECTEN

We herwerken samen met een klasgroep één van onze stukken tot een Spiegelproject.

Tijdens het seizoen 23-24 ligt de focus op de tragedies van het grote Griekse drietal Aischylos, Sofokles en Euripides. Daarom lanceerden we een oproep aan alle (hoge)scholen, universiteiten, jongeren in de vrije tijd, middenveldorganisaties, sociale verenigingen, vrijwilligersgroepen, theatermakers in de vrije tijd, ... om deel uit te maken van ons Grieks seizoen. Wegens de grote interesse zijn de inschrijvingen hiervoor intussen afgesloten.

LESMAPPEN

We maken er een erezaak van om leerkrachten, vormers, groepsverantwoordelijken, enzovoort een lesmap te bezorgen waarmee ze hun achterban kunnen voorbereiden op een theaterbezoek. Vooraf peilen we naar verwachtingen, motieven en thematieken, na afloop bespreken we de theaterbeelden en tekentaal.

WORKSHOPS

Aanbod:
- In onze workshop Theaterspel  leer je de basis van het theatervak. 
- Zin om dieper in het materiaal van een voorstelling te duiken? Tijdens een productieworkshop  woon je het repetitieproces bij en stellen onze theaterdocenten een workshop samen die een ideale inleiding vormt voor elke geïnteresseerde.

Praktisch:
- Een workshop duurt ongeveer 2u30 en is gericht naar groepen van max. 25 deelnemers.
- De workshop kan georganiseerd worden in NTGent of op locatie.
- Prijs: 145 euro + 21% BTW (+vervoerskosten buiten Gent)
- Vraag een workshop aan via publiekswerking@ntgent.be

RONDLEIDING

Benieuwd wat er zich achter de schermen van de Schouwburg afspeelt? Of neem je liever een kijkje in de coulissen van Minnemeers? Het kan allemaal. Er zijn rondleidingen voor alle leeftijden en interesses. Op aanvraag werken we graag een rondleiding op maat uit.

De rondleiding wordt voor iedereen toegankelijk gemaakt: ze is rolstoeltoegankelijk, er is begeleiding door een tolk Vlaamse Gebarentaal, we hanteren eenvoudig taalgebruik, …

Basisprijs €95 euro.

THEATERWANDELING

Tijdens deze wandeling van ongeveer twee kilometer doorkruis je de Gentse binnenstad. We houden halt op plaatsen die belangrijk zijn geweest voor het Nederlandstalige theater. Er is een theaterwandeling in het teken van Jan-Frans Willems en één in het teken van Maurice Maeterlinck.

- Ongeveer 120 minuten
- Maximum 25 deelnemers
- €95 + 21% BTW

ARRANGEMENTEN OP MAAT

NTGent is een open huis voor iedereen! Heb je een specifieke vraag of ervaar je drempels op praktisch of inhoudelijk niveau, dan proberen wij ons aanbod aan te passen op maat.

Publiekswerking biedt ook extra’s aan bij voorstellingen. Een hapje of drankje vooraf of na de voorstelling, een exclusief nagesprek, een korte meet & greet…. We bekijken graag samen met jou wat mogelijk is!

INLEIDING OF NAGESPREK OP LOCATIE (EN OP MAAT)

Als school of groep kan je een exclusieve inleiding of een exclusief nagesprek op locatie krijgen. We gaan uit van je doelgroep en hun voorkennis, en stemmen ons aanbod daarop af. Een inleiding op locatie duurt ongeveer 50 minuten en kost 70 euro (+ 21% btw).

Ook onze XL-inleidingen en -nagesprekken, met aanwezigheid van de dramaturg en/of leden van de cast, kunnen op maat gemaakt worden. Komt je groep/school tot in de speelplek? Dan is deze gratis. Op locatie bedragen de kosten 70 euro + 21% btw.

EN VERDER

- Als je groep niet naar theater mag, komt theater naar jou. De dienst publiekswerking biedt een showcase in de klas aan van een heel aantal van onze voorstellingen. Login via dirk.crommelinck@ntgent.be.  
- Ontdek wat je echt weet over theater met onze theaterquiz, ontwikkeld vanuit ons kot tijdens corona. Voor iedereen (13+) die zijn kennis over theater wil testen, in het bijzonder leerkrachten en hun leerlingen.