VOOR IEDEREEN | NTGent

VOOR IEDEREEN

Ontdek hier alle initiatieven van de dienst Publiekswerking voor het grote publiek. Contacteer publiekswerking@ntgent.be voor meer info en boekingen.

RONDLEIDING

Benieuwd wat er zich achter de schermen van de Schouwburg afspeelt? Of neem je liever een kijkje in de coulissen van Minnemeers? Het kan allemaal. Er zijn rondleidingen voor alle leeftijden en interesses. Op aanvraag werken we graag een rondleiding op maat uit.

De rondleiding wordt voor iedereen toegankelijk gemaakt: ze is rolstoeltoegankelijk, er is begeleiding door een tolk Vlaamse Gebarentaal, we hanteren eenvoudig taalgebruik, …

Basisprijs 100 euro.

INLEIDINGEN EN NAGESPREK

Voor elke nieuwe NTGent-productie, en bij sommige gastvoorstellingen, voorzien we een inleiding. Onze medewerkers vertellen je meer over thematische achtergrond en creatieproces. Voor de eigen voorstellingen wordt ook gestreefd naar een digitale inleiding voor wie niet live aanwezig kan zijn. Deze inleiding is gratis en inschrijven is niet nodig. Een inleiding start 45’ voor de voorstelling op de locatie van de performance.

Liever op jouw locatie? Dat kan! De onkosten bedragen 70 euro + 21% btw.

Als school of groep kan je ook een exclusieve inleiding of een exclusief nagesprek op locatie krijgen. We gaan uit van je doelgroep en hun voorkennis, en stemmen ons aanbod daarop af. De inleiding ofhet nagesprek duurt ongeveer 50 minuten. Prijs: €70 + 21% BTW.

We organiseren bij elke voorstellingsreeks van een NTGent-productie ook één maal een XL-inleiding en -nagesprek, in aanwezigheid van de dramaturg en/of de cast. Deze worden aangekondigd via onze communicatiekanalen. Wil je graag een inleiding XL of nagesprek op maat van je groep/school op de speelplek? Dat kan zeker en gratis! Liever op jouw locatie? Dat is geen probleem! De onkosten bedragen 70 euro + 21% btw.

OPEN REPETITIES

In de aanloop naar een nieuwe productie zetten de regisseur en productieploeg hun deur open voor kleine groepjes publiek. Open repetities zijn gratis en worden aangekondigd via een persoonlijke e-mail, of via onze website of nieuwsbrief. Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in publiekswerking@ntgent.be

THEATERWANDELING

Tijdens deze wandeling van ongeveer twee kilometer doorkruis je de Gentse binnenstad. We houden halt op plaatsen die belangrijk zijn geweest voor het Nederlandstalige theater. Er is een theaterwandeling in het teken van Jan-Frans Willems en één in het teken van Maurice Maeterlinck.

- Ongeveer 120 minuten
- Maximum 25 deelnemers
- €100 + 21% BTW

THEATERBIBLIOTHEEK

Onze theaterbibliotheek in de NTGent Schouwburg zit vol verborgen schatten. Je vindt er alle informatie en beeldmateriaal van NTGent voorstellingen van 1965 tot nu. Ook voor achtergrondinformatie en werken over de geschiedenis van het toneel, of voor biografieën kan je bij ons terecht.

De bibliotheek is toegankelijk voor publiek op woensdagnamiddag van 14 tot 17u of na afspraak via steve.piens@ntgent.be

Interesse in onze theatergeschiedenis? Bezoek zeker ook eens onze archiefwebsite.

ARRANGEMENTEN OP MAAT

NTGent is een open huis voor iedereen! Heb je een specifieke vraag of ervaar je drempels op praktisch of inhoudelijk niveau, dan proberen wij ons aanbod aan te passen op maat.

Publiekswerking biedt ook extra’s aan bij voorstellingen. Een hapje of drankje vooraf of na de voorstelling, een exclusief nagesprek, een korte meet & greet…. We bekijken graag samen met jou wat mogelijk is!

Alleen de mens kan fantaseren Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Tot het aan de binnenkant blijft plakken Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alles zit nog vol met toekomst