Zeven NTGent-voorstellingen touren dit voorjaar doorheen… | NTGent
Antigone In Amazonie Milo Rau Armin Smailovic Maart2020 10

Zeven NTGent-voorstellingen touren dit voorjaar doorheen Europa

| 22 februari 2023
Dit voorjaar trekken maar liefst zeven voorstellingen geproduceerd door NTGent doorheen Europa. Op de planning: Frankrijk, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Spanje.
Img 1459 Druk C Michiel Devijver

🌍 KillJoy Quiz , een creatie van Luanda Casella, ging in première tijdens het seizoen 21-22 en wordt in 22-23 hernomen wegens overdonderend succes. Dit voorjaar zijn Lyon (FR) en Pointose (FR) aan de beurtDit najaar steken Casella & co. ook nog de grens over richting Berlijn (DUI). In KillJoy Quiz beantwoorden deelnemers vragen. Punten worden uitgedeeld. Maar wat betekent het om een quiz te winnen? Je kunt veel weten over de wereld, maar dat wil nog niet zeggen dat je ook de complexiteit achter de feiten kent.

Img 6936 Druk C Michiel Devijver

🌍 ONE SONG - Histoire(s) du théâtre IV  keert na zijn première op Festival d'Avignon in zomer 2022, terug naar Frankrijk, meerbepaald Dijon (FR). De triomftocht eindigt (voorlopig) in Barcelona (ES)ONE SONG  speelt zich af in het unieke universum van Miet Warlop, waar een groep performers de arena betreedt voor een betoverend ritueel over afscheid, leven en dood, hoop en wedergeboorte.

Img 6912 Druk C Michiel Devijver

🌍 Ook The Interrogation  zet zijn tour verder. De monoloog geschreven door de Franse auteur Édouard Louis en artistiek leider Milo Rau passeerde al in Amsterdam, Parijs, Gent en Zagreb. Met de voorstelling presenteren de twee een zeer persoonlijke tekst over twijfelen en falen. In maart houden acteur Arne de Tremerie & co. halt in Lille (FR)

Familie 3143

🌍 Na hun passage in Parijs is de door Milo Rau geregisseerde voorstelling Familie  dit voorjaar te zien in Baden (DUI). Dit is (voorlopig) de laatste stop van de tour. In Familie , het eerste deel van Milo Rau's Trilogie van het Private Leven, zien we een echte familie op het toneel: acteurs An Miller en Filip Peeters samen met hun twee tienerdochters Leonce en Louisa. Samen reconstrueren ze het mysterieuze geval van de familie Demeester die in 2007 gezamenlijk zelfmoord pleegde, een motief werd nooit gevonden. Op de afscheidsbrief stond: “We hebben het verkloot, sorry." De voorstelling toert intussen al drie jaar en sinds kort is de filmversie ook te zien via Streamz.

Img 5377 Druk C Michiel Devijver

🌍 De dissidenten van NTGent zetten de boel nog eens op stelten in Amsterdam (NL). Vijf jongeren die op school bekendstaan als ‘probleemgeval’ onderwijzen het publiek. Dissident  ging vorig seizoen in première en wordt in seizoen 22-23 wegens groot succes hernomen.

Img 0856 Druk C Michiel Devijver 1

🌍 Een verlaten wereld wordt door vier vreemde wezens uit een andere tijd betreden. Met kindse nieuwsgierigheid beginnen ze de kamer uit te pluizen, haar weer tot leven te wekken. Is er een uitweg? Maison Maeterlinck / Theather Immobiel  maakt zijn internationaal debuut in Hannover (DUI) op 11 mei. In zijn eerste Belgische productie houdt de Zwitserse theatermaker Thom Luz zich bezig met de vergeten zoon van Gent, de mystieke symbolist en toneeldichter Maurice Maeterlinck.

Antigone In De Amazone Milo Rau

🌍 Antigone in de Amazone , de nieuwe spraakmakende voorstelling van artistiek leider Milo Rau, gaat op 13 mei in wereldpremière in NTGent. Daarna volgt een uit de kluiten gewassen internationale tournee met in mei Amsterdam (NL). In juni reizen cast & crew verder naar Wenen (OOST), Frankfurt (DUI), Douai/Arras (FR) en Rotterdam (NL). Voor Antigone in de Amazone  reisden Milo Rau en zijn team naar de Braziliaanse staat Pará waar de bossen branden om plaats te maken voor de sojateelt en waar het kapitalisme de natuur verslindt.

Voorbij de ­waanzin wacht de zachtheid Met gesloten ogen kan je zien wie je wil Alleen de mens kan fantaseren Tot het aan de binnenkant blijft plakken Alles zit nog vol met toekomst